Αρχική | Χρήστες | Φορείς - Σύνδεσμοι | Συνθέσεις Δικαστηρίων | Εκλογές
 
 
Google
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019
Συνοπτική περιγραφή
Κανονισμός Πρωτοδικείου
Οργανωτική δομή
Έντυπα αιτήσεων
Στόχοι-έργα
Στατιστικά
Eκδηλώσεις
Τοποθεσία
Συνήθεις Ερωτήσεις
Προμήθειες
Επικοινωνία
 
Όνομα Χρήστη
Κωδικός
Δεν είστε μέλος;
Κάντε κλικ εδώ!
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Κάντε κλικ εδώ!
Click για να δείτε το πιστοποιητικό
Πύλη Ψηφιακών Υπηρεσιών Δικαστηρίων - ΟΣΔΔΥ
 
Νέα - Ανακοινώσεις

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ
Αναρτήθηκε σήμερα 17/05/2019 από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης διορθωτική απόφαση ανακήρυξης συνδυασμών υποψηφίων για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ
Αναρτήθηκαν σήμερα 16/05/2019 από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης διορθωτικές αποφάσεις ανακήρυξης συνδυασμών υποψηφίων για τους Δήμους Χακληδόνας, Λαγκαδά και Περιφέρειας.

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ
Αναρτήθηκε σήμερα 15/05/2019 από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης δεύτερη διορθωτική απόφαση ανακήρυξης συνδυασμών υποψηφίων για τον Δήμο Χακληδόνας.

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ
Αναρτήθηκε σήμερα 14/05/2019 από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης διορθωτική απόφαση ανακήρυξης συνδυασμών υποψηφίων για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ
Αναρτήθηκαν σήμερα 13/05/2019 από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης διορθωτικές αποφάσεις ανακήρυξης συνδυασμών υποψηφίων για τους Δήμους Θέρμης, Παύλου Μελά, Χακληδόνας και Ωραιοκάστρου.

ΑΝΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 26ΗΣ ΜΑΙΟΥ 2019
Αναρτήθηκαν σήμερα 11/05/2019 από το Πρωτοδικείο Θεσασλονίκης οι αποφάσεις ανακήρυξης συνδυασμών υποψηφίων για τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαίου 2019.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ
Η κατάθεση των ειδικών εκλογικών καταλόγων στρατιωτικών κ.λ.π. για τις ευρωεκλογές της 26-5-2019 (υπό την προϋπόθεση ότι το σχετικό π.δ. προκήρυξής τους θα δημοσιευθεί στις 24/4/2019) θα γίνει τις παρακάτω ημέρες και ώρες στον 2ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου, γραφείο 235 Μ. Πέμπτη 25/4/2019 ώρα 08.00 – 15.00 Μ. Σάββατο 27/4/2019 ώρα 08.00 – 15.00 Δευτέρα 29/4/2019 ώρα 08.00 – 24.00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Παρακαλούνται οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι με την κατάθεση της δήλωσης κατάρτισης του συνδυασμού τους στο Πρωτοδικείο, να παραδίδουν στους αρμόδιους υπαλλήλους ηλεκτρονικό αρχείο των ονομάτων των υποψηφίων τους σε usb η σε cd, που θα είναι σε μορφή excel όιπως φαίνεται στο επισυναπτόμενο αρχείο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ
Επισυνάπτονται οδηγίες σχετικά με τις αίθουσες, ημερομηνίες και ώρες κατά τις οποίες θα γίνεται η παραλαβή των υποψηφιοτήτων για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές της 26ης Μαϊου 2019.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Εκδόθηκαν από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης οδηγίες σχετικά με την διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Δημοτικές Εκλογές (26 Μαίου και 2 Ιουνίου 2019)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Ενημερώνουμε ότι από σήμερα Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 στο Εξωστρεφές Σύστημα Ενημέρωσης για την πορεία των πολιτικών υποθέσεων των Δικαστηρίων που λειτουργεί στην ιστοσελίδα https://solon.gov.gr έχει συμπεριληφθεί η πληροφορία της διακίνησης της απόφασης η οποία βρίσκεται στο tab της Δημοσίευσης. Πιο συγκεκριμένα έχουν προστεθεί τα πεδία ημερομηνιών Καθαρογραφής, Θεώρησης από Πρόεδρο (Πολυμελές), Δικαστή, Γραμματέα και Αρχείου.

ΕΝΤΑΞΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΟΣΔΔΥ
Ανακοινώνεται ότι το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έχει ενταχθεί στην πύλη ψηφιακών υπηρεσιών του ΟΣΔΔΥ. Αυτό σημαίνει ότι δικηγόροι και πολίτες μπορούν να πληροφορούνται από την δικτυακή πύλη https://solon.gov.gr την πορεία της υπόθεσης τους όπως επίσης και τον προγραμματισμό πινακίων και τα εκθέματα ανάρτησης. Επισυνάπτονται δύο βίντεο για τον τρόπο χρήσης του portal.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΣΔΔΥ-ΠΠ
Ενημερώνονται οι Δικηγόροι του ΔΣΘ αλλά και των υπόλοιπων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ότι με την ένταξη της πολιτικής ροής του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης στο ΟΣΔΔΥ-ΠΠ θα υπάρξει μια νέα εννιαία δομή Διαδικασιών/Αντικειμένων και στην οποία θα εντάσσονται μηχανογραφικά όλα τα νέα Δικόγραφα από 29 Μαίου 2017. Για την καλύτερη εξοικίωση των Δικηγόρων με αυτήν τη δομή επισυνάπτεται στην παρούσα ανακοίνωση ένα αρχείο με όλες τις Διαδικασίες/Αντικείμενα/Υποαντικείμενα. Επισυνάπτεται επίσης και ένα αρχείο προτύπου Excel που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καταθέσας Δικηγόρος για να καταχωρίσει τους Διαδίκους με τη σειρά που αυτοί αναφέρονται στο Δικόγραφο. Αυτό φυσικά αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε Δικηγόρου αλλά η χρήση του αποδεδειγμένα θα συμβάλλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας κατάθεσης ιδιαίτερα σε περιπτώσεις πολλών διαδίκων προσκομίζοντας στο γκισέ της κατάθεσης ένα ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης με το συγκεκριμένο αρχείο. Τα στοιχεία πρέπει να συμπληρωθούν με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Πληροφορούμε τέλος τους Δικηγόρους του ΔΣΘ ότι ο ιστότοπος του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης θα χρησιμοποιείται μόνο για ανακοινώσεις καθώς η ενημέρωση της πορείας δικογράφων θα σταματήσει από της Δευτέρα 29 Μαίου 2017 όπως επίσης και η αποστολή email ειδοποίησης τροποποιήσεων. Η πληροφόρηση μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου συστήματος θα γίνεται από την ιστοσελίδα https://www.solon.gov.gr και από το μενού Πορεία Υπόθεσης (Πολιτική). Ενδέχεται κατά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας να μην εμφανίζεται η επιλογή για το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αλλά αυτό θα γίνει σταδιακά.

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΟΣΔΔΥ-ΠΠ
Από τη Δευτέρα 29 Μαίου 2017 η πολιτική ροή του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης θα ενταχθεί στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης (ΟΣΔΔΥ-ΠΠ). Κατα τις πρώτες ημέρες λειτουργίας με το καινούργιο σύστημα πιθανόν να παρατηρηθούν καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση Δικηγόρων και Πολιτών όσον αφορά εξωστρεφείς υπηρεσίες του Πρωτοδικείου (Κατάθεση Δικογράφων και Έκδοση Πιστιποιητικών) λόγω του χρόνου εξοικίωσης που απαιτείται με τη νέα εννιαία δομή Διαδικασιών /Αντικειμένων αλλά και το νέο πληροφοριακό σύστημα από τους Υπαλλήλους του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Παρακαλούμε να επιδειχθεί η δέουσα κατανόηση και υπομονή.

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Από 22-12-2016, με βάση το νόμο 4446/2016 άρθρο 52, ο διορισμός δικαστικών αντιπροσώπων γίνεται από τους κατά τόπους Δικηγορικούς Συλλόγους.

 
Δελτία Τύπου

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η παραλαβή των Πιστοποιητικών γίνεται από τον ίδιο τον αιτούντα με επίδειξη ταυτότητας ή με εξουσιοδότηση αν παραληφθεί από άλλο πρόσωπο. Ειδικότερα για τα Πιστοποιητικά αμφισβήτησης κληρονομικού δικαιώματος και αποποίησης κληρονομιάς απαιτείται και απόδειξη έννομου συμφέροντος. Για τα πιστοποιητικά Διαθηκών και Εταιριών δεν ισχύουν τα παραπάνω.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ
Από την Δευτέρα 26/11/2018 ξεκίνησε η παραγωγική λειτουργία της Ηλεκτρονικής Κατάθεσης Δικογράφων στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

  Σχεδιασμός - Δόμηση ύλης - Διοικητική Υποστήριξη Ιστοσελίδας
Τμήμα Μεθόδων και Οργάνωσης Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης
  Powered by ALTEC Developed by OTS