Αρχική | Χρήστες | Φορείς - Σύνδεσμοι | Συνθέσεις Δικαστηρίων | Εκλογές
 
 
Google
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
Συνοπτική περιγραφή
Κανονισμός Πρωτοδικείου
Οργανωτική δομή
Έντυπα αιτήσεων
Στόχοι-έργα
Στατιστικά
Eκδηλώσεις
Τοποθεσία
Συνήθεις Ερωτήσεις
Προμήθειες
Επικοινωνία
 
Όνομα Χρήστη
Κωδικός
Δεν είστε μέλος;
Κάντε κλικ εδώ!
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Κάντε κλικ εδώ!
Click για να δείτε το πιστοποιητικό
Πύλη Ψηφιακών Υπηρεσιών Δικαστηρίων - ΟΣΔΔΥ
 
Νέα - Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Ανακηρύχθηκαν σήμερα 16/07/2019 από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης οι Βουλευτές για τις Α και Β Εκλογικές Περιφέρειες Θεσσαλονίκης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2019
Ανακοινώθηκαν από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τα αποτελέσματα σταυροδοσίας των υποψηφίων βουλευτών για τις Α και Β Εκλογικές Περιφέρειες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2019
Ανακοινώθηκαν από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τα αποτελέσματα ψήφων συνδυασμών για τις Α και Β Εκλογικές Περιφέρειες Θεσσαλονίκης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ
Όλοι οι τακτικοί Δικαστικοί Αντιπρόσωποι της Α και Β Εκλογικής Περιφέρειεας Θεσσαλονίκης εκτός των τμημάτων Ετεροδημοτών και του Ειδικού Τμήματος των φυλακών θα είναι εφοδιασμένοι με το σύστημα μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT) από την Singular Logic και το oποίο θα παραλάβουν από τους Δήμους μαζί με το σάκο με το Εκλογικό υλικό.

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ
Ανακοινώθηκε σήμερα 27/06/2019 από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης διορθωτική απόφαση επικύρωσης αποτελεσμάτων για το Δήμο Δέλτα.

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ
Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης εξέδωσε σήμερα 24/6/2019 διορθωτική απόφαση ανακήρυξης υποψηφίων βουλευτών για την Β' Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Ανακηρύχθηκαν σήμερα 21/06/2019 από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης οι υποψήφιοι Βουλευτές της Α και Β Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης για τις Βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ
Η επικύρωση εκλογών των Δήμων Θεσσαλονίκης, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη, Χαλκηδόνας, Δέλτα, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά, Θέρμης και Βόλβης και η ανακήρυξη των επιτυχόντων Δημάρχων, Δημοτικών και Κοινοτικών συμβούλων των εκλογών της 26 Μαϊου 2019 πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 19-6-2019 και ώρα 10.00.

ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ
Η επικύρωση εκλογών των Δήμων Θερμαϊκου, Αμπελοκήπων - Μενεμένης και η ανακήρυξη των επιτυχόντων Δημάρχων, Δημοτικών και Κοινοτικών συμβούλων των εκλογών της 26 Μαϊου 2019 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20-6-2019 και ώρα 10.00. Η επικύρωση των εκλογών της Περιφέρειας Κεντρικης Μακεδονίας και η ανακήρυξη των επιτυχόντων Περιφερειάρχη, αντιπεριφερειαρχών, Περιφερειακών συμβούλων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20-6-2019 και ώρα 10.00.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2019
Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε σήμερα 5/6/2019 τους συγκεντρωτικούς πίνακες σταυροδοσίας υποψηφίων για τις Δημοτικές και Κοινοτικές Εκλογές 2019.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ανακοινώθηκαν από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης οι πίνακες αποτελεσμάτων ψήφων συνδυασμών για την Περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ανακοινώθηκαν από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης οι πίνακες αποτελεσμάτων ψήφων συνδυασμών για όλους τους Δήμους της Α και Β Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ανακοινώθηκαν από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ο πίνακας και τα αναλυτικά αποτελέσματα ψήφων συνδυασμών για τις Α και Β Εκλογικές Περιφέρειες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ
Λαμβάνοντας υπόψη το με αριθ.πρωτ.40498/24.5.2019 έγγραφο της Διεύθυνσης Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών περί της υποχρέωσης του Πρωτοδικείου αφενός για την άμεση σύνταξη του προβλεπόμενου, από την παρ.4 του άρθρου 98 του π.δ.26/2012, πίνακα αποτελεσμάτων των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 26ης Μαΐου 2019, για χρήση της Ανωτάτης Εφορευτικής Επιτροπής και αφετέρου για την αποστολή του εν λόγω πίνακα στη Διεύθυνση Εκλογών, μέχρι την 28η Μαΐου 2019, καλούνται ΟΛΟΙ οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και δεν έχουν ακόμη παραδώσει τον εκλογικό τους σάκο, όπως προσέλθουν και παραδώσουν τους σάκους με το εκλογικό υλικό στο Πρωτοδικείο, οπωσδήποτε σήμερα 27-5-2019 και μέχρι ώρα 20.00΄. Από την Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΣΑΚΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 26-5-2019

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΣΑΚΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 26-5-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ
Οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι που έχουν διοριστεί στην Α και Β Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης θα πρέπει να διαπιστευθούν στην Περιφέρεια στα τηλέφωνα που αναφέρονται στην σχετική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δείτε τον επισυναπτόμενο σύνδεσμο. Υπάρχει και σχετικό εικονίδιο στην αρχική σελίδα του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Ενημερώνουμε ότι από σήμερα Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 στο Εξωστρεφές Σύστημα Ενημέρωσης για την πορεία των πολιτικών υποθέσεων των Δικαστηρίων που λειτουργεί στην ιστοσελίδα https://solon.gov.gr έχει συμπεριληφθεί η πληροφορία της διακίνησης της απόφασης η οποία βρίσκεται στο tab της Δημοσίευσης. Πιο συγκεκριμένα έχουν προστεθεί τα πεδία ημερομηνιών Καθαρογραφής, Θεώρησης από Πρόεδρο (Πολυμελές), Δικαστή, Γραμματέα και Αρχείου.

ΕΝΤΑΞΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΟΣΔΔΥ
Ανακοινώνεται ότι το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έχει ενταχθεί στην πύλη ψηφιακών υπηρεσιών του ΟΣΔΔΥ. Αυτό σημαίνει ότι δικηγόροι και πολίτες μπορούν να πληροφορούνται από την δικτυακή πύλη https://solon.gov.gr την πορεία της υπόθεσης τους όπως επίσης και τον προγραμματισμό πινακίων και τα εκθέματα ανάρτησης. Επισυνάπτονται δύο βίντεο για τον τρόπο χρήσης του portal.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΣΔΔΥ-ΠΠ
Ενημερώνονται οι Δικηγόροι του ΔΣΘ αλλά και των υπόλοιπων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ότι με την ένταξη της πολιτικής ροής του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης στο ΟΣΔΔΥ-ΠΠ θα υπάρξει μια νέα εννιαία δομή Διαδικασιών/Αντικειμένων και στην οποία θα εντάσσονται μηχανογραφικά όλα τα νέα Δικόγραφα από 29 Μαίου 2017. Για την καλύτερη εξοικίωση των Δικηγόρων με αυτήν τη δομή επισυνάπτεται στην παρούσα ανακοίνωση ένα αρχείο με όλες τις Διαδικασίες/Αντικείμενα/Υποαντικείμενα. Επισυνάπτεται επίσης και ένα αρχείο προτύπου Excel που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καταθέσας Δικηγόρος για να καταχωρίσει τους Διαδίκους με τη σειρά που αυτοί αναφέρονται στο Δικόγραφο. Αυτό φυσικά αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε Δικηγόρου αλλά η χρήση του αποδεδειγμένα θα συμβάλλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας κατάθεσης ιδιαίτερα σε περιπτώσεις πολλών διαδίκων προσκομίζοντας στο γκισέ της κατάθεσης ένα ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης με το συγκεκριμένο αρχείο. Τα στοιχεία πρέπει να συμπληρωθούν με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Πληροφορούμε τέλος τους Δικηγόρους του ΔΣΘ ότι ο ιστότοπος του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης θα χρησιμοποιείται μόνο για ανακοινώσεις καθώς η ενημέρωση της πορείας δικογράφων θα σταματήσει από της Δευτέρα 29 Μαίου 2017 όπως επίσης και η αποστολή email ειδοποίησης τροποποιήσεων. Η πληροφόρηση μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου συστήματος θα γίνεται από την ιστοσελίδα https://www.solon.gov.gr και από το μενού Πορεία Υπόθεσης (Πολιτική). Ενδέχεται κατά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας να μην εμφανίζεται η επιλογή για το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αλλά αυτό θα γίνει σταδιακά.

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΟΣΔΔΥ-ΠΠ
Από τη Δευτέρα 29 Μαίου 2017 η πολιτική ροή του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης θα ενταχθεί στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης (ΟΣΔΔΥ-ΠΠ). Κατα τις πρώτες ημέρες λειτουργίας με το καινούργιο σύστημα πιθανόν να παρατηρηθούν καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση Δικηγόρων και Πολιτών όσον αφορά εξωστρεφείς υπηρεσίες του Πρωτοδικείου (Κατάθεση Δικογράφων και Έκδοση Πιστιποιητικών) λόγω του χρόνου εξοικίωσης που απαιτείται με τη νέα εννιαία δομή Διαδικασιών /Αντικειμένων αλλά και το νέο πληροφοριακό σύστημα από τους Υπαλλήλους του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Παρακαλούμε να επιδειχθεί η δέουσα κατανόηση και υπομονή.

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Από 22-12-2016, με βάση το νόμο 4446/2016 άρθρο 52, ο διορισμός δικαστικών αντιπροσώπων γίνεται από τους κατά τόπους Δικηγορικούς Συλλόγους.

 
Δελτία Τύπου

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η παραλαβή των Πιστοποιητικών γίνεται από τον ίδιο τον αιτούντα με επίδειξη ταυτότητας ή με εξουσιοδότηση αν παραληφθεί από άλλο πρόσωπο. Ειδικότερα για τα Πιστοποιητικά αμφισβήτησης κληρονομικού δικαιώματος και αποποίησης κληρονομιάς απαιτείται και απόδειξη έννομου συμφέροντος. Για τα πιστοποιητικά Διαθηκών και Εταιριών δεν ισχύουν τα παραπάνω.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ
Από την Δευτέρα 26/11/2018 ξεκίνησε η παραγωγική λειτουργία της Ηλεκτρονικής Κατάθεσης Δικογράφων στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

  Σχεδιασμός - Δόμηση ύλης - Διοικητική Υποστήριξη Ιστοσελίδας
Τμήμα Μεθόδων και Οργάνωσης Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης
  Powered by ALTEC Developed by OTS