Αρχική | Χρήστες | Φορείς - Σύνδεσμοι | Συνθέσεις Δικαστηρίων | Εκλογές
 
 
Google
Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020
Συνοπτική περιγραφή
Κανονισμός Πρωτοδικείου
Οργανωτική δομή
Έντυπα αιτήσεων
Στόχοι-έργα
Στατιστικά
Eκδηλώσεις
Τοποθεσία
Συνήθεις Ερωτήσεις
Προμήθειες
Επικοινωνία
 
Όνομα Χρήστη
Κωδικός
Δεν είστε μέλος;
Κάντε κλικ εδώ!
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Κάντε κλικ εδώ!
Click για να δείτε το πιστοποιητικό
Οδηγίες έκδοσης Πιστοποιητικών Ηλεκτρονική αίτηση/παραλαβή Πιστοποιητικών
 
Νέα - Ανακοινώσεις

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΉΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ
Από αύριο 23/4/2020 θα ενεργοποιηθεί η υπηρεσία ηλεκτρονικής κατάθεσης αίτησης και παραλαβής πιστοποιητικών του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη από την διαδικτυακή πύλη του ΟΣΔΔΥ-ΠΠ στην διεύθυνση https://extapps.solon.gov.gr/mojwp/faces/TrackCertificates Η πιστοποίηση και η είσοδος στο σύστημα θα γίνεται με τους κωδικούς του TAXISNET.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ ΟΣΔΔΥ-ΠΠ
Σήμερα 22/4/2020 και κατά το χρονικό διάστημα 15:00-19:00 δεν θα είναι διαθέσιμες οι εξωστρεφείς υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του ΟΣΔΔΥ-ΠΠ https://solon.gov.gr λόγω εργασιών αναβάθμισης. Κατά τη διάρκεια της διακοπής δεν θα είναι διαθέσιμη μεταξύ άλλων και η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
Επισυνάπτεται η πράξη 72/2020 του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για την λειτουργία του Πρωτοδικείου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ
Στην Αρχική Σελίδα και στον σύνδεσμο Οδηγίες για την έκδοση Πιστοποιητικών συμπεριλμβάνονται τα email των Τμημάτων Πτωχεύσεων και Πιστοποιητικών. Ο συγκεκριμένος σύνδεσμος επισυνάπτεται και σε αυτήν την ανακοίνωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
Επισυνάπτεται η πράξη 68/2020 του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για την λειτουργία του Πρωτοδικείου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σ’ εκτέλεση της με αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.21159 ΚΥΑ, άρθρο Τέταρτο, παράγραφος 2 περ. γ’ και δ’, αποσύρθηκαν εκ της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης οι υποθέσεις, οι οποίες είχαν προσδιορισθεί όπως εκδικασθούν την 1η και 8η Απριλίου 2020 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Ομοίως, κατά τα ανωτέρω, δεν θα διενεργηθεί η κλήρωση των ενόρκων και η έναρξη της συνόδου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Ηλεκτρονική κατάθεση Δικογράφων - Διαθέσιμες Διαδικασίες/Αντικείμενα
Οι ενεργές διαδικασίες/αντικείμενα για τις οποίες μπορεί να γίνει ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφου στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης περιέχονται στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Πράξη 61/2020 του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)
Επισυνάπτεται ορθή επανάληψη της πράξης 61/2020 του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για την λειτουργία του Πρωτοδικείου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
Επισυνάπτεται η πράξη 61/2020 του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για την λειτουργία του Πρωτοδικείου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
Επισυνάπτεται η πράξη 60/2020 του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για την λειτουργία του Πρωτοδικείου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
Επισυνάπτεται η πράξη 59/2020 του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για την λειτουργία του Πρωτοδικείου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤO ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Επισυνάπτεται η πράξη 56/2020 του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για την λειτουργία του Πολιτικού Τμήματος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
Σε εκτέλεση της από 11-3-2020 πράξης νομοθετικού περιεχομένου και δη του άρθρου 5 παρ. 7 στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊου οι ώρες συναλλαγής κοινού σε όλα τα τμήματα γραμματείας του Πρωτοδικείου περιορίζονται από 09:00 π.μ. έως 12:00 π.μ. και μόνο για ζητήματα επείγοντος χαρακτήρα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
Σας ενημερώνουμε ότι δεν θα συνεδριάσουν οι συνθέσεις όλων των Μονομελών και Τριμελών Πλημμελειοδικείων κατά τις δικασίμους από 16-3-2020 έως και 27-3-2020, λόγω της οίκοθεν απόσυρσης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών όλων των ποινικών δικογραφιών των πινακίων των ως άνω ακροατηρίων, πλην των αυτόφωρων Μονομελούς και Τριμελούς Πλημμελειοδικείου. Για τη νέα δικάσιμο των ως άνω υποθέσεων, θα ενημερωθείτε με νέες κλήσεις με επιμέλεια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας, παρακαλείσθε να μην εισέρχεσθε εντός του Δικαστικού Μεγάρου.

 
Δελτία Τύπου

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η παραλαβή των Πιστοποιητικών γίνεται από τον ίδιο τον αιτούντα με επίδειξη ταυτότητας ή με εξουσιοδότηση αν παραληφθεί από άλλο πρόσωπο. Ειδικότερα για τα Πιστοποιητικά αμφισβήτησης κληρονομικού δικαιώματος και αποποίησης κληρονομιάς απαιτείται και απόδειξη έννομου συμφέροντος. Για τα πιστοποιητικά Διαθηκών και Εταιριών δεν ισχύουν τα παραπάνω.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ
Από την Δευτέρα 26/11/2018 ξεκίνησε η παραγωγική λειτουργία της Ηλεκτρονικής Κατάθεσης Δικογράφων στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

  Σχεδιασμός - Δόμηση ύλης - Διοικητική Υποστήριξη Ιστοσελίδας
Τμήμα Μεθόδων και Οργάνωσης Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης
  Powered by ALTEC Developed by OTS